Jalutamine on niisama hea kui seks

Annan siis teada ka sellest, kuidas mul kaalulangetamine läheb. Mnjah, ega siin muud öelda saa kui tõtt – kaalun ikka 60 kilo. No võib-olla 500 grammi vähem. Aga ausalt öelda see mind enam nii väga ei häiri ka. Sest väga paks ma ju ikkagi pole. Ilmselt ei ole praegu, imetamise ajal ka kõige targem meeleheitliku kaalulangetamisega tegelema hakata.

Üks, mida oleme Innoga tegema hakanud, on jalutamine. Enne rasedust ja raseduse alguskuudel oli meil tavaks teha igal nädalavahetusel nö Vagula ring ehk ring ümber Tamula järve, Vagula järvest möödudes. Päris pikk maa on see, praktiliselt ümber Võru linna. Raseduse lõpukuudel ma seda enam ei jaksanud, aga nüüd hakkab energia jälle tagasi tulema ja läinud nädalavaehtusel taastasime vana traditsiooni, Juulike mõistagi kaasas. Kusjuures ma olen vist avastanud põhjuse, miks Juuli vankris kisas. See on nii naljakas – lambanahk! Nii kui lambanaha vankrist ära võtsime, jäi rahutu laps ilusti magama. Selgus ka, miks tal põskede peal väiksed täpikesed olid – lambanahk, või selle pikad karvad tekitasid ärritust ja ilmselt ka sügelust. Nüüd on ka täpid põskedelt täiesti ära kadunud. Nii et olge nende lambanahkadega ettevaatlikud! Vankri põhi on juba isegi pehme, sinna ei ole vaja midagi muud lisada.

Nagu Inno juba kirjutas, andsin lapsele jalutuskäigu ajal väljas rinda. Värskes looduses ongi seda kõige parem teha minu meelest – pole uudistavaid silmapaare ja saab kõigele lisaks mõnusa metsapeatuse teha. Järgmine kord võtame piknikukorvi kaasa, siis on veel lahedam!

Nii et loodan parimasse vormi saamisel regulaarsetele jalutuskäikudele. Sporti ma ei armasta – igasugune vehklemine on liiga agressiivne ega sobi mulle. Rahulik jalutamine on kõige etem – lisaks füüsilisele kasule on ka emotsionaalne kasu, sest saad imetleda kauneid loodusvaateid ja hingata puhast õhku. Võiks isegi öelda, et jalutamune on niisama hea kui seks.

Söömisel pean aga kinni oma “dieedist” – ei gluteenile, piimatoodetele, loomalihale, suhkrule ja säilitusainetele.

2 thoughts on “Jalutamine on niisama hea kui seks

  1. Lambanahk peab olema taimse parkimisega, mis jätab selle natuke kollakaks. Tavaline parkimine sisaldab kroomi. Vähemalt mina sain seda suht juhuslikult lambanahka ostes teada. No muidugi pole ka see taimselt pargitud lambanaha vastu allergiline reaktsioon võimatu, igal lapsel omad soovid ju🙂

  2. Sul võib täiesti õigus olla, igatahes on Juulil nüüd täpid täiesti kadunud

Kommenteerimine on suletud.