Ettevaatust: soja on lastele kahjulik

Irja siin kirjeldas ennist, kuidas laps muutus tissi otsas virilaks pärast seda, kui Irja ise oli sojapiima joonud. Pole ime. Kui netis vähe ringi surfata, siis leiab hulgaliselt lugemist selle kohta, kuidas soja on väikelastele kahjulik. Ilmselt lapse rikkumata organism tunneb ära, mis talle hea, mis halb. Näiteks sibula ja küüslaugu mürgisuse suutis laps samuti tuvastada ning saime ise ka targemaks. Sibulat ja küüsaluku tasub tarvitada väga väikestes kogustes, nö rohuna, suuremates kogustes on tegemist mürgiga.

Soja kohta on lugemist näiteks Soome saidil aitoterveys.fi. Ühel USA saidil on koguni info selle kohta, kuidas soja teeb lastest geid. Jah, justnimelt homod, sest soja sisaldab fermenteerimata ehk hapendamata kujul väga palju naissuguhormooni östrogeeni. Kui toita väikelast päevad läbi sojapiimaseguga, saab ta kätte 5 korda rohkem hormooni kui seda sisaldavad näiteks antibeebipillid. Soja liigtarvitamine tekitab nii meestel kui naistel viljakuseprobleeme, pärsib poisslaste arengut ja toob tüdrukutele juba 7 aasta vanusena menstruatsiooni.

Kaasaja probleem on selles, et sojatooteid on hakatud pidama tervislikeks ja seetõttu kasutatakse soja massiliselt. Hapendamata kujul ehk siis sojapiim, rinnapiimasegud, tofu on soja kahjulik. Soja pannakse ka näiteks vorstidesse, sojamassi odavuse tõttu. Seetõttu on mitmetes riikides hakatud soja kasutamist piirama. Samas hapendatud kujul ehk siis sojakaste, see tume kaste pudelikestes on kahjutu.

4 thoughts on “Ettevaatust: soja on lastele kahjulik

 1. Ma ei usu seda gei juttu. Juba allikas ehk World Net Daily lööb mus häirekella: kristlik-konservatiivne ajutrust. Homovastased üritavad leida igasugu fakte, mis nende maailmavaatelisi kaldeid kinnitaks, selmet kohandada oma maailmavaadet faktidega. Soja östrogeeniline efekt võib vabalt olla liialdatud ja mitte piisavalt tugev, et üldse kellegi orientatsiooni teisendada. Aga tore teada, et soja kahjulikkuses on raudpolt veendunud ka kristlikud fundamentalistid.😉

 2. Juba päris hästi Inno-Irja külmikute-sahvrite sisaldusega kursis olles teen pisikese nimekirja sellest mida seal olla ei tohiks. Nimekiri ei ole täielik! Tulevaste saast-pop-saitide lugemine lisab siia kindlasti veelgi nimetusi.
  Piim
  juust
  (ülepea piimatooted)
  kaer
  oder
  rukis
  nisu
  (ülepea teraviljatooted)
  sibul
  küüslauk
  murulauk
  karulauk
  porrulauk
  aed-leesputk
  (ülepea suhkruid sisaldavad sibultaimed)
  tomat
  kartul
  soja

  veise liha
  sea liha
  kana liha.

  Mis veel söödavate asjade hulka jääb?
  Kala, sool, lehtsalat, rukola ja kress, oliivõli, peedisuhkur, oad-herned, kaalikas, kapsas, peet, luuviljalised, õunad.

  Ennustan, et poole aasta pärast on alles veel sool, suhkur, kruus ja katuseõled:)

 3. Ha-haa, väga hea kokkuvõte. Söödavatest asjadest on puudu marjad: maasikad, vaarikad, mustikad, jõhvikad, murakad, mustsõstrad, punased sõstrad, tikrid. Siis lisaks puuviljad nagu pirnid, mandariinid, apelsinid, viigimarjad. Banaanid. Seened. Teraviljadest riis ja tatar.

  Mis ses kokkuvõttes halba on, kui toidulauda veidi korrastada ja iga ettejuhtuvat asja mitte suust sisse ajada? Isegi siga ei söö kõike.

 4. Jäin mõttesse Inno viimase lause juures. Et mida siga siis tegelikult ei söö???
  Tegelikult sööb see juhm loom ka seda, millest peaks kauges kaares mööda käima. Nimelt soolatud asju. Soola kala, hea soolane talusink jms. Ja pärast on haige nagu jube. Samuti ajab ta innukalt sisse õlesasi, kui selles natuke veel teri peades. Sellest saab ta enamasti sooleummistuse. jne jne,
  Aga ainus toiduaine mille juures siga on minu nähes ilmutanud selgeid maitseeelistusi on õlu. Katsegrupi viiest seast lürpisid kõik viis pastöriseerimata Mägra õlut, endal suud kõrvuni – nii hea oli. Üldse ei puutunud nad aga Garlsbergi õlut. Ülejäänud valikust maitsti kõiki ja väike ülekaal oli nende seas Tartu Diesel.

Kommenteerimine on suletud.